Aamukahvi

Rakastan espressopannun porinaa ja pannusta nousevaa kahvin tuoksua. Mieheni keittää turkkilaista kahvia: erään reseptin mukaan kahvi kiehautetaan finjanissa eli pikkupannulla seitsemän kertaa, sekaan heitetään kardemummat ja sokeri. Sekin tuoksuu taivaalliselle. Mutta jos nautin aamuisen kahvin, pienen piristyneen hetken jälkeen pahimmassa tapauksessa ah niin herkät vatahermoni laittavat kädet tärisemään ja vatsa kierähtää kuralle. Lisäksi muutaman hetken jälkeen olo on ontto: sisältä tyhjä ja kylmä.

Aamupiristykseni onkin muodostunut seuraavanlaiseksi: viisi taatelia ilman kiviä, ripaus himalajan suolaa ja hyppysellinen tuoretta raastettua inkivääriä. Kaikki haarukalla sekaisin ja nautiskelemaan! Saan tästä pikkupommista makean taatelin maatuneisuutta ja inkiväärijuuresta lisäksi kaikkialle leviävää lämpöä. Katso inkivääriä: juuren muoto jo kertoo inkiväärin ominaisuuksista – aaltomaisesti kehoon leviävästä lämmöstä. Himalajan suola puolestaan tarjoaa runsaasti mineraaleja sekä itse suolan kykyä imeä nestettä itseensä. Kaikki varsin tasapainottava aamuiselle vatalle.

Jos et ole vataisen herkkä, vaan enemmän pittaan taipuva, voit kokeilla seuraavaa aamupiristystä, joka on varsinkin pimeimpään talviaikaan aivan ehdoton: viisi taatelia, kirkastettua voita (gheetä) teelusikallinen sekä pari pyöräytystä mustapippuria. Kaikki haarukalla sekaisin. Kirkastettu voi viilentää pittaa ja taateli antaa makeutta suorasanaiselle tuliluonteelle;-)

Jos et ole vataisen herkkä etkä pittaankaan taipuva, vaan enemmän kaphatyyppinen tai olet muuten vain haaveillut tasapainoisemmasta vaihtoehdosta kahville, voit kokeilla ystäväni Katin reseptiä. Laita kahvinporojen sekaan espressopannuun hyppysellinen suolaa sekä sokeria, yhden kardemumman siemenkodan sisältö sekä ripaus vihreää teetä. Saat kahvihetkeesi kaikki maut mukaan ja laveamman olon.

Nauttikaamme aamuista!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s