Sweet life

Eräänä talvisena aamuna koputin ystäväni Nogan oveen. Hän avasi ovensa, ja istutti minut pöytäänsä. Hän alkoi valmistaa kahvia, ja minä annoin kaiken katkeruuden valua suustani ulos. Olimme riidelleet mieheni kanssa edellisenä iltana. Olin edelleen tohkeissani – siis vihainen miehelleni. Noga ei kommentoinut, antoi vain virran virrata virtaamistaan suustani. Hyvän aikaa hohkattuani pöydälle eteeni ilmestyi kahvikuppi. Juuri sellainen hyvänlainen: espressoa, jossa on ripaus kardemummaa sekä maito juuri ihanan sopivasti vaahdotettu ja tietysti lämmitetty. Se pysäytti vaahtoamiseni,  ja aloin kiinnittää huomiota Nogan käsityöhön: hän leikkasi taateleita ja sujautti puoliskoihin sisälle mantelin. Pian jo pöydälle väliimme ilmestyi soikion muotoinen lautasellinen noita kaunokaisia. Noga kysyi: ”Tiedätkö nämä herkut?” ”En”, vastasin totuudellisesti. ”Ehkäpä kokeilet näitä seuraavan kerran? Näitä kutsutaan sovitteluherkuiksi.” Todellakin, Lähi- idässä, josta mieheni tulee, on tämä suloisen makea tapa, kun puolisot riitelevät ja kaikki sanottavan arvoinen tai jopa se, jonka olisi voinut jättää sanomatta, on sanottu, on toisen, jomman kumman, laskematta kertoja ja yleensä sen, jonka pää viilenee ensimmäisenä, aika lähteä keittiöön ja alkaa halkoa taateleita ja asetella manteleita viiltoihin. Makeuteen on vaikea vastata muuten kuin makeudella. Eläköön parisuhteet ja niiden riidat! Pysäytetään ne makeudella.

Resepti riidan sopimiseksi:
6 taatelia
12 kuorittua mantelia
Halkaise taatelit ja poista kivet. Asettele mantelit taateleiden puolikkaiden sisälle. Tarjoile rakkaudella.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s