Flirting with the moment

Mitkä ovat ne elämämme hetket, jotka jäävät kultaisina mieliimme? Mitkä ovat ne hetket, jotka nostattavat hymyn huulillemme, saavat silmämme säihkymään  ja poskemme hehkumaan sekä veremme virtaamaan? Kun muistelen elettyä elämääni, voimakkaimmin nousevat hetket, kun olen heittäytynyt, unohtunut hetkeen, muistamatta, mitä minun seuraavaksi ”pitäisi tehdä”. Usein muistoon liittyy joku rakas ihminen: ystävä, rakastettu, lapseni, vanhempani, veljeni. Yllättävän usein tuollaiseen sieluun poltettuun muistoon liittyy myös aivan satunnainen ohikulkija, jonka kanssa katse kohtasi tai jonka kanssa virisi viehättävä keskustelu. Yksi hymy, yksi läsnäoleva keskustelu voi muuttaa päivän tunnelman täysin. Jopa tällaisena viikkona, jolloin aurinko piiloutui ja niskaamme satoi räntää. Toisinaan mieleen piirtynyt muisto koostuu voimakkaasta yhteydestä luontoon: kuuntelen satakielen laulua ja kaikki muu unohtuu.

Aloitin viikon ajatuksella: elämän tarkoitus on flirttailla jokaisen läsnäolevan hetken kanssa. Kiitokseni tästä ajatuksesta kuuluu Janesh Vaidyalle. Hän pohtii ajatusta kirjassaan Kehon ja mielen ayurveda. Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin menetelmä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s